Om Lena – på scen

När jag var 15 år gjorde gjorde jag mitt första framträdande i skolans aula. Detta blev startskottet för de framtida scenframträdandena. Jag fortsatte min bana som sångerska i olika lokala orkestrar. 1988 fick jag den stora chansen att få jobba på heltid med sången i dansbandet ThorErics. Mellan 1998-2004 turnerade jag landet runt och medverkade i olika TV-program, såsom Solsta café och Bert Karlssons alternativa Schlagerfestival i TV3 1993.

1997 började jag spela revy i Krogseredsrevyn en lokalrevy några mil utanför Falkenberg. Året därefter flyttade denna revy in till Falkenberg och Falkenbergsrevyn bildades, jag medverkade i denna revy 1998- 2023.

Jag har gjort krogshow tillsammans med Tomas Petersson, musikal och folklustspel i Halmstad.  I olika konstellationer har jag framfört program om Monica Zetterlund och hennes sånger, bl.a. med Varberg Big Band.

 

Jag älskar att sjunga och har förmånen att få göra det i olika genrer som revy, visa, musikal,  jazz.

Konstnären

Jag har sedan liten tecknat och målat och är i stort sett självlärd, frånsett skolans bildlektioner och akvarellkurs på Folkuniversitetet.

Som liten skickade jag in mina teckningar till olika tidningar som publicerade mina teckningar och som ibland betalade ut honorar på 5 eller 10 kronor.

 

Det stora intresset för att teckna fortsatte upp i åren och jag fick göra många porträtt på beställning av vänner och bekanta. Jag jobbade inom reklam och illustrerade för olika uppdrag.

1995 gick jag en kurs på Folkuniversitetet och lärde sig akvarelltekniken som sedan blivit den teknik jag använder i alla mina bilder.

1995 fick jag en beställning på en Julmålning, det blev starten för mina jul-och kattmotiv och de produkter jag idag säljer via återförsäljare i Sverige och även utomlands. 1996 blev startåret, då började jag på allvar att måla Julmotiv för att kunna livnära mig på det och startade företaget Rit & Målerigården som numera drivs som Lena Petersson AB där både mitt scenarbete och konstnärskap ingår.